· 

Wat is voor jou belangrijk in je werk?

Waar word je écht blij van in je werk? Vijf dagen per week, acht uur per dag ga je naar je werk. Dan is het wel zo fijn wanneer je met plezier er naartoe gaat. Dat je uitgedaagd wordt en dat er fijne collega’s werken.

 

Maar hoe vind je dat? Eerst is het belangrijk te weten wat je écht belangrijk vind in je werk. Waar ben je goed in? Met welke passie? En wat wil jij creëren?

 

Waar ben jij goed in?

Onderzoek eens écht waar je goed in bent. Wat zijn jouw talenten? Maak een lijst van eigenschappen die toepasbaar zijn voor jou. Praat erover met familie en vrienden die je goed kennen. Welke rol heb jij binnen een groep? Hoe reageren mensen op jou? Wat doe je van nature goed en waar krijg je complimenten over? Vind je het lastig hierover te praten? Een persoonlijkheidstest kan je extra inzicht geven. En de uitslag kan je weer bespreken met iemand die je goed kent.

 

Welke passie wil jij voeden?

Wanneer je gepassioneerd bent in wat je doet word je hier sneller beter in. Je haalt er meer energie uit. Dus waar ben jij gepassioneerd over? Meestal zijn dit verschillende onderwerpen. Sommige staan los van werk, anderen kan je goed inzetten in een baan. Ga voor jezelf na waar je graag over praat. Waardoor vergeet je de tijd? Waar was je als kind al gek op? Wat komt telkens terug, als een rode draad door je leven? Of stel jezelf de vraag wat je zou doen wanneer je niet voor je geld hoeft te werken?

 

Kijk wat je kan toepassen in een functie. Vervolgens dompel je jezelf voor één maand onder in je gekozen passie. Je kan bijna alles een maand volhouden. En een maand geeft je de tijd te ervaren hoe de passie voor jou werkt. Een passie moet je niet volgen, die moet je voeden. Wij hebben een blog geschreven over het voeden van je passie. Deze lees je hier.

 

Wat ga jij creëren?

Nu je weet waar je goed in bent, wat je passies zijn én welke je wilt voeden kan je gaan creëren. Maken en bedenken. Creëer waarde voor jezelf en je leefomgeving.

 

PS. Denk eraan dit te vertalen naar een baan waar je uitdaging en plezier uit haalt en waar je met plezier naartoe gaat.

 

Geschreven door Nicole Behnke

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0