Regelmatig word ik benaderd door carrièreswitchers; mensen die vanuit een andere sector op zoek gaan naar een baan in het groen. De groene baan staat vaak voor vrijheid, buiten zijn, een betere wereld. Met andere woorden, ze hebben een groene droom.

De Amerikaanse antropoloog David Graeber heeft onderzocht dat ruim 20% van de werkende mensen een bullshitbaan heeft. Zij hebben het gevoel dat hun werk totaal zinloos is. Een bullshitbaan, wat is dat? Het belangrijkste kenmerk is dat je dat helemaal zelf bepaalt. Wat voor de een onzin is, bijvoorbeeld het klikgedrag van websitebezoekers analyseren, is voor iemand anders juist reuze boeiend. Pas als jij persoonlijk geen voldoening meer uit je werk haalt, kan je spreken van een bullshitbaan.
De loopbaan van... · 29. april 2019
Als het om trouw en vastberadenheid gaat, lijkt Eefke wel een beetje op een pitbull. “Ik ben een doorzetter en voel me snel verantwoordelijk,” zegt ze. “Ik vind het een uitdaging iets voor elkaar te krijgen. Daarom bijt ik me vast in wat ik belangrijk vind.” Met deze houding creëerde ze haar eigen functie bij een gemeente.
De loopbaan van... · 12. maart 2019
In deze "het portret van", aandacht voor Renske. Zij is afgestudeerd in de richting Wildlife Management. Zij heeft een loopbaangesprek gehad bij Hall4 en met de WerkPizza als extra hulp is ze op zoek naar een sociale werkgever in de regio Zwolle waar ze haar talenten, kan inzetten.
blogs over werk en de leefomgeving · 28. februari 2019
Wat is belangrijk in jouw werk? Leven en werken is net een pizza: je bent nergens zonder een degelijke bodem. De saus maakt het de moeite waard. De toppings zorgen dat het echt leuk wordt. En de kaas? Dat is je beloning die je met je werk verdient! Tijdens loopbaangesprekken gebruik ik de pizza als metafoor. Ontdek jouw ideale baan, aan de hand van de WerkPizza.
blogs over werk en de leefomgeving · 21. december 2018
Als groenprofessionals weten we dat elke plant zijn eigen optimale groeiplaats kent. Een eik in het veen groeit slecht en een wilg op het zand verpietert. Hetzelfde geldt in mijn ogen voor mensen. Verschillende medewerkers gedijen bij verschillende organisaties.
vacature blogs: werken met... · 21. december 2018
In deze blog praat Nicole met Maudi over haar werk als adviseur beplanting. Als adviseur reist ze door Europa en gaat ze op bezoek bij klanten en op zoek naar de mooiste beplanting. Samen met haar collega’s vertaalt ze de visie van landschapsarchitecten en vormgevers naar concreet plantmateriaal. De belangrijkste kenmerken van haar werk zijn: goede service, ruime groenkennis, vrijheid en samenwerking.
Regelmatig spreek ik werkzoekenden die besluiteloos zijn over de volgende stap binnen het werk (en hun leven). Volgens mij is de grootste misvatting van deze generatie dat alles in één keer perfect moet. Train je keuzespier. Focus je eens een tijd lang op één onderwerp en zie wat er gebeurd.
blogs over werk en de leefomgeving · 24. september 2018
Waar word je écht blij van in je werk? Vijf dagen per week, acht uur per dag ga je naar je werk. Dan is het wel zo fijn wanneer je met plezier er naartoe gaat. Dat je uitgedaagd wordt en dat er fijne collega’s werken. Maar hoe vind je dat? Eerst is het belangrijk te weten wat je écht belangrijk vind in je werk. Waar ben je goed in? Met welke passie? En wat wil jij creëren?
blogs over werk en de leefomgeving · 30. augustus 2018
‘Ontdek je passie en volg je hart.’ Volgens veel lifestyle-coaches is dat de sleutel tot succes en geluk. Maar wat doe je wanneer jouw passie nog onduidelijk is? Sommige mensen hebben een brede interesse, of vele passies. Zullen zij dan nooit succesvol en gelukkig worden? Ik ben ervan overtuigd dat iedereen werk kan vinden dat bij hem of haar past. Het is een kwestie van doorvragen, keuzes maken en je passie voeden.

Meer weergeven