21. december 2018
Als groenprofessionals weten we dat elke plant zijn eigen optimale groeiplaats kent. Een eik in het veen groeit slecht en een wilg op het zand verpietert. Hetzelfde geldt in mijn ogen voor mensen. Verschillende medewerkers gedijen bij verschillende organisaties.

21. december 2018
In deze blog praat Nicole met Maudi over haar werk als adviseur beplanting. Als adviseur reist ze door Europa en gaat ze op bezoek bij klanten en op zoek naar de mooiste beplanting. Samen met haar collega’s vertaalt ze de visie van landschapsarchitecten en vormgevers naar concreet plantmateriaal. De belangrijkste kenmerken van haar werk zijn: goede service, ruime groenkennis, vrijheid en samenwerking.

29. oktober 2018
Regelmatig spreek ik werkzoekenden die besluiteloos zijn over de volgende stap binnen het werk (en hun leven). Volgens mij is de grootste misvatting van deze generatie dat alles in één keer perfect moet. Train je keuzespier. Focus je eens een tijd lang op één onderwerp en zie wat er gebeurd.

24. september 2018
Waar word je écht blij van in je werk? Vijf dagen per week, acht uur per dag ga je naar je werk. Dan is het wel zo fijn wanneer je met plezier er naartoe gaat. Dat je uitgedaagd wordt en dat er fijne collega’s werken. Maar hoe vind je dat? Eerst is het belangrijk te weten wat je écht belangrijk vind in je werk. Waar ben je goed in? Met welke passie? En wat wil jij creëren?

30. augustus 2018
‘Ontdek je passie en volg je hart.’ Volgens veel lifestyle-coaches is dat de sleutel tot succes en geluk. Maar wat doe je wanneer jouw passie nog onduidelijk is? Sommige mensen hebben een brede interesse, of vele passies. Zullen zij dan nooit succesvol en gelukkig worden? Ik ben ervan overtuigd dat iedereen werk kan vinden dat bij hem of haar past. Het is een kwestie van doorvragen, keuzes maken en je passie voeden.

17. juli 2018
“Leef jij om te werken, of werk je om te leven?” Deze vraag kom ik vaak tegen als het gaat over de balans tussen werk en privé. Het is aan jou de balans hierin te vinden. Aan de ene kant heb je mensen die super gepassioneerd zijn en er alles..