Werk en de leefomgeving

Ben jij een digitale hoarder? Of zet jij Data slim en toepasbare in?
Werk en de leefomgeving · 15. februari 2021
Data is in de leefomgeving steeds belangrijker. Wie gaat gegevens verzamelen, als een curator de gegevens beheren, informatie koppelen en analyseren om hier vervolgens bruikbare modellen en strategieën uit halen?

13 tips over Videobellen
Werk en de leefomgeving · 09. januari 2020
Nicole geeft 10 tips over de voorbereiding op een sollicitatiegesprek via videobellen. Dit is een video van 9 minuten. De tips worden later in tekst toegevoegd.

Werk en de leefomgeving · 11. juli 2019
Regelmatig word ik benaderd door carrièreswitchers; mensen die vanuit een andere sector op zoek gaan naar een baan in het groen. De groene baan staat vaak voor vrijheid, buiten zijn, een betere wereld. Met andere woorden, ze hebben een groene droom.

Werk en de leefomgeving · 29. april 2019
De Amerikaanse antropoloog David Graeber heeft onderzocht dat ruim 20% van de werkende mensen een bullshitbaan heeft. Zij hebben het gevoel dat hun werk totaal zinloos is. Een bullshitbaan, wat is dat? Het belangrijkste kenmerk is dat je dat helemaal zelf bepaalt. Wat voor de een onzin is, bijvoorbeeld het klikgedrag van websitebezoekers analyseren, is voor iemand anders juist reuze boeiend. Pas als jij persoonlijk geen voldoening meer uit je werk haalt, kan je spreken van een bullshitbaan.
Werk en de leefomgeving · 28. februari 2019
Wat is belangrijk in jouw werk? Leven en werken is net een pizza: je bent nergens zonder een degelijke bodem. De saus maakt het de moeite waard. De toppings zorgen dat het echt leuk wordt. En de kaas? Dat is je beloning die je met je werk verdient! Tijdens loopbaangesprekken gebruik ik de pizza als metafoor. Ontdek jouw ideale baan, aan de hand van de WerkPizza.
Werk en de leefomgeving · 21. december 2018
Als groenprofessionals weten we dat elke plant zijn eigen optimale groeiplaats kent. Een eik in het veen groeit slecht en een wilg op het zand verpietert. Hetzelfde geldt in mijn ogen voor mensen. Verschillende medewerkers gedijen bij verschillende organisaties.
Werk en de leefomgeving · 29. oktober 2018
Regelmatig spreek ik werkzoekenden die besluiteloos zijn over de volgende stap binnen het werk (en hun leven). Volgens mij is de grootste misvatting van deze generatie dat alles in één keer perfect moet. Train je keuzespier. Focus je eens een tijd lang op één onderwerp en zie wat er gebeurd.
Werk en de leefomgeving · 24. september 2018
Waar word je écht blij van in je werk? Vijf dagen per week, acht uur per dag ga je naar je werk. Dan is het wel zo fijn wanneer je met plezier er naartoe gaat. Dat je uitgedaagd wordt en dat er fijne collega’s werken. Maar hoe vind je dat? Eerst is het belangrijk te weten wat je écht belangrijk vind in je werk. Waar ben je goed in? Met welke passie? En wat wil jij creëren?
Werk en de leefomgeving · 30. augustus 2018
‘Ontdek je passie en volg je hart.’ Volgens veel lifestyle-coaches is dat de sleutel tot succes en geluk. Maar wat doe je wanneer jouw passie nog onduidelijk is? Sommige mensen hebben een brede interesse, of vele passies. Zullen zij dan nooit succesvol en gelukkig worden? Ik ben ervan overtuigd dat iedereen werk kan vinden dat bij hem of haar past. Het is een kwestie van doorvragen, keuzes maken en je passie voeden.
Werk en de leefomgeving · 17. juli 2018
“Leef jij om te werken, of werk je om te leven?” Deze vraag kom ik vaak tegen als het gaat over de balans tussen werk en privé. Het is aan jou de balans hierin te vinden. Aan de ene kant heb je mensen die super gepassioneerd zijn en er alles..