· 

Ben jij een digitale hoarder? Of zet jij Data slim en toepasbare in?

Data is zo belangrijk dat “data” inmiddels het product is van vele bedrijven. Wanneer je gegevens alleen verzameld en opslaat ben je een soort digitale hoarder. Je ziet door alle bomen het bos niet meer. Hoe zet je gegevens slim en toepasbaar in binnen je vakgebied?

 

Onafhankelijk van je vakgebied zal je deze 5 stappen waarschijnlijk zetten:

 1. Bepaal je doel met de gegevens, waarop wil je sturen;

 2. Welke informatie wil je hiervoor verzamelen;

 3. Op welke wijze ga je data verzamelen;

 4. Hoe verwerk en analyseer je de data;

 5. Hoe maak je de data inzichtelijk en bruikbaar.

Er is nog een belangrijke vraag: wie gaat de informatie verzamelen, als een curator de gegevens beheren, informatie koppelen en analyseren om hier vervolgens bruikbare modellen en strategieën uit halen?

 

De Has den Bosch een cursus sturen met data waarbij ze experts trainen in datasturing voor beleidsontwikkeling en besluitvorming. Daarnaast kan je nu al werken binnen een organisatie waarbij het verkrijgen en verwerken van data een belangrijke rol speelt. Training on the job!

 

Het is logisch dat data ook binnen jouw werk steeds belangrijker wordt. Dus hoe zorg jij dat je klaar bent voor je werk over 5 jaar?

 

Binnen de leefomgeving zijn er verschillende organisaties actief bezig met het toepasbaar maken van gegevens. Ben jij nieuwsgierig en wil je je hierin verder ontwikkelen?

 

Neem contact met Nicole op voor een de mogelijkheden in werk en de leefomgeving.

Reactie schrijven

Commentaren: 0