· 

De loopbaan van Renske

Renske is momenteel ‘in between jobs’. Dat is altijd een spannende periode, maar gelukkig heeft ze wel een duidelijk beeld van wat voor een baan ze zoekt: “Ik vind het vooral belangrijk dat mijn werk nuttig is. Ik wil het gevoel hebben dat ik iets kan betekenen voor een ander,” vertelt ze.

 

Als kind wist Renske zeker dat ze iets met dieren wilde: “Ik was een typisch paardenmeisje. Ik vond alle dieren leuk. Nog steeds hoor; af en toe maak ik nog wel een ritje over de Veluwe.” Daarom koos ze voor de studie Wildlife Management bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze studeerde af bij de Zoogdierenvereniging met een onderzoek naar muizen. Helaas was de crisis in volle gang toen ze klaar was om de arbeidsmarkt te betreden: “Ik wilde het liefste binnen het natuurbeheer aan de slag, maar daar werden op dat moment juist een heleboel mensen ontslagen. Daarom heb ik een baan aangenomen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Want hè, een meisje moet toch werken.”

 

In het begin zocht ze nog wel naar een groene baan, helaas zonder resultaat. “Op een gegeven moment heb ik dat maar losgelaten. Uiteindelijk had ik het er toch wel naar mijn zin en heb ik veel geleerd,” zegt Renske.

 

Na 5 jaar trok de arbeidsmarkt weer aan en stuitte ze op een vacature bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als Adviseur Landbouwbeleid. Dat leek haar wat meer in haar richting en tot haar vreugde werd zij aangenomen.

 

De baan bleek echter niet te zijn wat ze ervan verwachtte: “Ik was een klein schakeltje in een grote keten. Het werk was nogal abstract en ik kon het resultaat ervan niet goed zien.” Na anderhalf jaar werd haar tijdelijke contract niet verlengd en klopte ze aan bij Hall4 voor een nieuwe baan. “Maar nu eentje die echt bij mij past En waar mijn kwaliteiten tot recht komen.”

 

Met behulp van de pizza-methode zette Renske op een rijtje wat ze echt belangrijk vindt in een baan: “Zinvol werk is voor mij de pizzabodem. Ik wil graag het gevoel hebben dat mijn inzet er toe doet. Een fijn team is de saus. Ik ben oprecht geïnteresseerd in andere mensen en vind het prettig om dat terug te krijgen. Mijn ansjovis is onzekerheid, ik wil graag weten waar ik aan toe ben tijdens mijn werkdag. Een baan in de groene sector zou ik erg fijn vinden, maar het hoeft niet per se. Het zou de kers op de taart zijn, of de topping op de pizza.” Met deze focus is Renske nu aan het solliciteren. Ze richt zich op functies bij de (semi) overheid, in de vergunningverlening, subsidiebehandeling of projectondersteuning. “Ik weet nu wat ik waard ben en ook wat ik belangrijk vind. Dat zoekt toch een stuk makkelijker.”

 

Renske is nog beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Ben je geïnteresseerd in haar als medewerker? neem contact op met Hall4.

 

update: vanaf 1 juni 2019 heeft Renske werk gevonden als junior adviseur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0