· 

Werken bij Staro in de functie Projectleider

Mijn eerste bezoek aan Staro zit nog vers in mijn geheugen. Het was de tijd voor TomTom en Google maps en ook toen was ik al "geografisch gehandicapt".  Hoeveel rondjes ik door Gemert gereden heb? Veel!

 

Totdat ik het logo van Staro bij een gezellige woonboerderij zag. Zoals gebruikelijk in Brabant ging ik door de achterdeur naar binnen, twijfelend of ik echt goed zat. Binnen gekomen was daar Marijke die mij hartelijk welkom heette en mij naar de grote houten lunchtafel bracht.  Gelukkig, ik was bij het juiste bedrijf.

En zo voelt het ook voor de mensen die bij Staro werken. Vaak hebben ze eerst rondgezworven, totdat ze Staro vinden en blijven. Wat maakt Staro anders? Bij wie past deze vorm van bedrijfsvoering? Wat vindt een ervaren Projectleider (met ecologische kennis) bij Staro? Voor de antwoorden heb ik 3 collega’s van Staro geïnterviewd.

Wat maakt Staro anders?

De collega’s vertelden unaniem dat ze, vergeleken met hun vorige werk, meer verantwoordelijkheid en vrijheid krijgen. Dat het werk afwisselend is en de organisatiestructuur open en gelijkwaardig. Uit eerdere gesprekken met Erik weet ik dat hij stuurt op werkgeluk van zijn team. De medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het werkgeluk. Binnen de Staro krijgen ze de vrijheid te experimenteren, projecten aan te nemen, zelfs fouten te maken (wel weer oplossen hè).

Welke Projectleider past bij Staro?

In ieder geval Projectleiders bij wie vrijheid en verantwoordelijkheid op het werk-wensenlijstje staat. Hiervoor is het belangrijk dat je ondernemend bent en verantwoordelijkheid kan dragen. Dat je extra inzet toont en dat je je snel kan aanpassen aan een nieuwe situatie.

Wat vindt jíj als Projectleider bij Staro?

Bij Staro vind jij de ruimte je projecten naar jouw inzicht te leiden. Je kan terugvallen op gedreven collega’s inhoudelijke kennis. Je bent van begin tot het einde verantwoordelijk voor een project, waardoor je werk afwisselend is. Het ene moment ben je in gesprek met een ambtenaar en het volgende met een aannemer, beide kan jij goed te woord staan. De volgende dag zorg je dat een project financieel op rolletjes loopt en help je een collega met jouw expertise.

 

In je werkweek bouw je flexibiliteit in, zodat je in kan spelen op actuele ontwikkelingen. Daarnaast kom je te werken in een “Natureminded”, praktisch bedrijf met een actief veiligheidsbeleid. En aan de grote houten lunchtafel eet en lach je met regelmaat met je collega’s, hier ontmoeten jullie elkaar.

 

Bij Staro is weinig verloop van vast personeel.  Bij een succesvol werving & selectie traject krijg je een jaarcontract van Staro.

 

Ben jij nieuwsgierig?

 

Neem dan contact op met Nicole voor een eerste gesprek bij Hall4.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0