Ben jij een digitale hoarder? Of zet jij Data slim en toepasbare in?
Werk en de leefomgeving · 15. februari 2021
Data is in de leefomgeving steeds belangrijker. Wie gaat gegevens verzamelen, als een curator de gegevens beheren, informatie koppelen en analyseren om hier vervolgens bruikbare modellen en strategieën uit halen?

Werken bij... · 07. augustus 2020
Ben jij nieuwsgierig wat het werk bij Staro inhoud? In deze blog een korte samenvatting van 3 collega's

13 tips over Videobellen
Werk en de leefomgeving · 09. januari 2020
Nicole geeft 10 tips over de voorbereiding op een sollicitatiegesprek via videobellen. Dit is een video van 9 minuten. De tips worden later in tekst toegevoegd.

De loopbaan van... · 12. december 2019
Paul groeide op op een boerderij in Noord-Brabant. Een mooie groene omgeving is voor hem dus vanzelfsprekend. Hij volgde een hoveniersopleiding, zodat hij ook anderen aan een mooie tuin kon helpen. “Particuliere tuinen zijn best interessant,” zegt Paul. “Maar ik vind het nog interessanter om te zien hoe je het grotere groen draaiende houdt.”

Werk en de leefomgeving · 11. juli 2019
Regelmatig word ik benaderd door carrièreswitchers; mensen die vanuit een andere sector op zoek gaan naar een baan in het groen. De groene baan staat vaak voor vrijheid, buiten zijn, een betere wereld. Met andere woorden, ze hebben een groene droom.

Werk en de leefomgeving · 29. april 2019
De Amerikaanse antropoloog David Graeber heeft onderzocht dat ruim 20% van de werkende mensen een bullshitbaan heeft. Zij hebben het gevoel dat hun werk totaal zinloos is. Een bullshitbaan, wat is dat? Het belangrijkste kenmerk is dat je dat helemaal zelf bepaalt. Wat voor de een onzin is, bijvoorbeeld het klikgedrag van websitebezoekers analyseren, is voor iemand anders juist reuze boeiend. Pas als jij persoonlijk geen voldoening meer uit je werk haalt, kan je spreken van een bullshitbaan.
De loopbaan van... · 29. april 2019
Als het om trouw en vastberadenheid gaat, lijkt Eefke wel een beetje op een pitbull. “Ik ben een doorzetter en voel me snel verantwoordelijk,” zegt ze. “Ik vind het een uitdaging iets voor elkaar te krijgen. Daarom bijt ik me vast in wat ik belangrijk vind.” Met deze houding creëerde ze haar eigen functie bij een gemeente.
De loopbaan van... · 12. maart 2019
In deze "het portret van", aandacht voor Renske. Zij is afgestudeerd in de richting Wildlife Management. Zij heeft een loopbaangesprek gehad bij Hall4 en met de WerkPizza als extra hulp is ze op zoek naar een sociale werkgever in de regio Zwolle waar ze haar talenten, kan inzetten.
Werk en de leefomgeving · 28. februari 2019
Wat is belangrijk in jouw werk? Leven en werken is net een pizza: je bent nergens zonder een degelijke bodem. De saus maakt het de moeite waard. De toppings zorgen dat het echt leuk wordt. En de kaas? Dat is je beloning die je met je werk verdient! Tijdens loopbaangesprekken gebruik ik de pizza als metafoor. Ontdek jouw ideale baan, aan de hand van de WerkPizza.
Werk en de leefomgeving · 21. december 2018
Als groenprofessionals weten we dat elke plant zijn eigen optimale groeiplaats kent. Een eik in het veen groeit slecht en een wilg op het zand verpietert. Hetzelfde geldt in mijn ogen voor mensen. Verschillende medewerkers gedijen bij verschillende organisaties.

Meer weergeven