· 

Werken bij een handelbedrijf in bomen en vaste planten

Deze vacature is ingevuld


Een nacht in een kasteel in het noorden van Engeland. Je rijdt de laan op door de kasteeltuin. In de verte je slaapadres, compleet met torens, een ruime entree met grote houten trap. Vakantie? Nee, je bent hier voor je werk.

 

Ik spreek Maudi over haar werk als adviseur beplanting. Als adviseur reist ze door Europa en gaat ze op bezoek bij klanten en op zoek naar de mooiste beplanting. Samen met haar collega’s vertaalt ze de visie van landschapsarchitecten en vormgevers naar concreet plantmateriaal. De belangrijkste kenmerken van haar werk zijn: goede service, ruime groenkennis, vrijheid en samenwerking.

Alles draait om service

Eenmaal klant altijd klant, dat is de trots van het bedrijf. Ze bereiken dit door de klant te geven wat ze vragen en waar mogelijk meer. Omdat alles maatwerk is, moeten ze de klant goed kennen. Een groot deel van de tijd gaat daarom naar klantcontact. Ze onderzoekt wat de visie van een architect is en wat de uitstraling van een ontwerp moet worden. Welke kwaliteit een klant nodig heeft is nooit een vraag. Iedere klant vraagt namelijk het beste plantmateriaal, perfect geleverd. Voor Maudi betekent dit dat ze naast het contact met de klanten, een goed contact heeft met de kwekerijen en de transporteurs. Alleen door een goede samenwerking en coördinatie komt de beste plant op de juiste plek.

Ruime groenkennis

Maudi verdiept zich altijd in de vraag van de klant. Haar Larenstein achtergrond helpt hier bij. In eerste instantie haar kennis van beplanting en groeiplaats. De takkentoetsen (en de takkensoos van Arboricultura) kan ze goed gebruiken in haar werk. De vertaling van een 2D tekening naar een 3D beeld inclusief de beleving heeft ze tijdens haar opleiding Tuin- en landschapsinrichting geleerd. Maudi geeft als voorbeeld een klant die een beuk nodig heeft. Het onderzoek begint bij het stellen van vragen. Bijvoorbeeld wat is de standplaats, de hoogte, welke indruk wil de architect, staat de beuk solitair of in een groep. En zo gaat ze door, totdat deze simpele vraag vertaald is naar een concrete beuk inclusief de kwekerij waar deze beuk momenteel staat.

Vrijheid

Maudi reist een aantal weken per jaar door Europa. Deze reizen regelt ze zelf, inclusief mooie locaties zoals het kasteel waar ze in Engeland verbleef. In haar werk is ze van veel factoren afhankelijk en een goede portie geduld is zeker nodig. Maar daarbuiten heeft Maudi alle vrijheid haar werk optimaal in te delen. De vrijheid maakt het werk extra leuk.

Samenwerking

Met vrijheid komt verantwoordelijkheid. Het team streeft perfectie na. Dit betekent dat iedereen voor elkaar klaar staat en dat ze samen zorgen dat een project goed afgerond word. Het is fijn je gesteund te voelen én er te zijn voor je collega’s. Samen wandelen en lunchen, voor elkaar inspringen en gezamenlijk de beste service bieden.

Wanneer je Maudi vraagt wat ze nog mist in haar werk, is dit maar één “ding”: Ze mist een collega. Dus zie jij jezelf terug in dit verhaal? Zoek jij een werkomgeving waar je concrete doelen bereikt, hard werkt voor mooie resultaten en waar je samen tot dit resultaat komt? Solliciteer dan via Hall4. Neem contact op via 026 8200391 of stuur je cv en motivatie naar nicolebehnke@hall4.nl. Het eerste gesprek is in vertrouwen bij Hall4. Wanneer jij een goede match bent, introduceren wij je bij het bedrijf.

Vind je deze blog interessant voor je netwerk? deel hem dan via onderstaande buttons.

Geschreven door Nicole Behnke.

Reactie schrijven

Commentaren: 0